tapitokatharistirio plintirio matrix

Ταπητοκαθαριστήριο - Πλυντήριο "MATRIX"

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Καθαρισμοί - Επισκευές - Φύλαξη - Ενοικιάσεις

episkeyes xaliwn 1Σε επικοινωνία με εσάς, συζητάμε, προτείνουμε και εφαρμόζουμε εξατομικευμένες λύσεις για την επισκευή και συντήρηση των αγαπημένων σας χαλιών, χειροποίητων ή μηχανής. Είναι, επιπλέον, πολιτική μας η ενημέρωση του πελάτη ως προς το κόστος επισκευής, ώστε να ληφθεί αναλόγως η απόφαση από εσάς.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις κύριες υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης χαλιών που προσφέρουμε είναι: κόψιμο - ρέλιασμα χαλιών, αντικατάσταση σε φθαρμένα κρόσσια χαλιών, επιδιόρθωση πλέξης και τρυπών, επαναφορά χρώματος χαλιών, καθαρισμός πλημμυρισμένων χαλιών, peeling χαλιών, βαφή φλοκάτης.

Επίσης, προσφέρουμε ειδικές επεξεργασίες χαλιών: ειδικός καθαρισμός χαλιών για κατοικίδια, απόσμηση χαλιών, αντισκωριακή επεξεργασία χαλιών, αδιαβροχοποίηση χαλιών.

Ειδικά για την επισκευή χειροποίητων χαλιών, που έχουν υποστεί φθορές από το χρόνο ή από εξωτερικούς παράγοντες, εφαρμόζονται εξειδικευμένες και εξατομικευμένες μέθοδοι.

Κύριες υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης χαλιών

ΚΟΨΙΜΟ - ΡΕΛΙΑΣΜΑ ΧΑΛΙΩΝ

Γίνεται διαμόρφωση στις επιθυμητές διαστάσεις ύστερα από κόψιμο και κατάλληλη ραφή στις άκρες (ρέλιασμα).

ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΟΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΑΚΡΕΣ ΧΑΛΙΩΝ

Η φθορά στα ρέλια και τα κρόσσια είναι μια από τις πλέον συνήθεις βλάβες σε χειροποίητα χαλιά καθώς και μηχανής. Προσφέρουμε αντικατάσταση αυτών με νέα πλέξη, όπου αυτό απαιτείται, ειδικά στα χειροποίητα χαλιά. Μια επιπλέον εναλλακτική είναι η αφαίρεση των κροσσιών και η αντικατάστασή τους με ρέλι.

episkeyes xaliwn 2a  episkeyes xaliwn 2b 

ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΛΕΞΗ, ΤΡΥΠΕΣ ΧΑΛΙΩΝ

Τα σημάδια αυτής της φθοράς χαρακτηρίζονται είτε από τμήματα της πλέξης να εξέχουν στις άκρες, είτε από καταστροφή ολόκληρων τμημάτων του πέλους λόγω χρήσης ή ακόμα και από σκώρο. Η αντιμετώπιση γίνεται με νέα πλέξη, επαναφορά των κόμβων, όπου είναι δυνατόν, με προσθήκη μπαλωμάτων στην πίσω περιοχή, και άλλες εξειδικευμένες τεχνικές.

episkeyes xaliwn 3

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Διαθέτουμε την εμπειρία και εξειδίκευση για επαναφορά του αρχικού χρώματος σε αποχρωματισμένα, ξεβαμμένα ή/και κιτρινισμένα χαλιά με ειδικές τεχνικές. Επίσης, προσφέρουμε τοπική βαφή σε τελείως αποχρωματισμένα σημεία. Παράλληλα με την ενίσχυση της λαμπρότητας, προσδίδεται μελλοντική προστασία από το ξεθώριασμα μέσω σταθεροποίησης των χρωστικών που επιτυγχάνεται με την επεξεργασία αυτή.

 episkeyes xaliwn 4a  episkeyes xaliwn 4b

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΧΑΛΙΑ

Σε περίπτωση πλημμύρας των χαλιών σας από νερά βρύσης, όμβρια ή ακάθαρτα, τα παραλαμβάνουμε άμεσα για την κατάλληλη αντιμετώπισή τους, κατόπιν τηλεφωνήματός σας. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε ρητά το τύλιγμα των χαλιών έστω και σε ελάχιστα υγρή κατάσταση. Η άμεση επέμβαση είναι απαραίτητη, ιδιαιτέρως σε χειροποίητα χαλιά, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση των χρωμάτων και μακροπρόθεσμα η μούχλα.

episkeyes xaliwn 5a   episkeyes xaliwn 5b

PEELING ΧΑΛΙΩΝ

Προκειμένου να προσφερθεί ομοιομορφία στην επιφάνεια του πέλους, με την ειδική τεχνική του peeling, αφαιρούνται οι κόμποι και οι ίνες που εξέχουν λόγω της χρήσης. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το peeling μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία επί φθαρμένων περιοχών.

ΒΑΦΗ ΦΛΟΚΑΤΗΣ

Βάφουμε φλοκάτες ζωντανεύοντας τα χρώματά τους ή ακόμα και αλλάζοντας το χρώμα τους σε τόνους πιο σκούρους. Οι ειδικές βαφές που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικές και βιοδιασπώμενες.

allagi xrwmatos vafi flokatis

 ΠΡΟΣΘΗΚΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΙΟΥ

Οι πελάτες μας συχνά εκπλήσσονται όταν τους ενημερώνουμε για τη δυνατότητα προσθήκης ή επισκευής υποστρώματος στα χαλιά. Προσφέρεται έτσι μια διπλή προστασία, τόσο ως προς τον χρήστη όσο και ως προς το χαλί. Αρχικά, αποφεύγεται η ολίσθηση, συνήθης όταν το χαλί τοποθετείται σε ολισθηρές επιφάνειες όπως πλακάκια ή μάρμαρο. Επίσης, προσφέρεται σίγουρη προστασία στο ίδιο το χαλί, πχ. λόγω χρήσης αιχμηρών τακουνιών, λόγω ανόμοιων επιφανειών που προκαλούν μόνιμες πτυχώσεις στο πέλος, καθώς και λόγω ερπυσμού στις ίνες σε περίπτωση τοποθέτησης στον τοίχο (ταπισερί).

Επιπλέον γίνεται αντικατάσταση του λάτεξ υποστρώματος των μοκετών καθώς αυτό καταστρέφεται με το χρόνο και αφήνει σκόνη.

 episkeyes xaliwn 6a  episkeyes xaliwn 6b

 

Save

Επικοινωνία

Ταπητοκαθαριστήριο - Πλυντήριο "MATRIX"

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Τριφυλλίας 3Α, Άγιος Δημήτριος
210 99 44 000 (tel)
210 99 60 507 (fax)

facebook page