tapitokatharistirio plintirio matrix

Ταπητοκαθαριστήριο - Πλυντήριο "MATRIX"

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Καθαρισμοί - Επισκευές - Φύλαξη - Ενοικιάσεις

Πλύσιμο χαλιών, μοκετών, φλοκατών - Εξειδικευμένος καθαρισμός χειροποίητων χαλιών

Για περισσότερα από 30 χρόνια εξειδικευόμαστε στο πλύσιμο και στην επεξεργασία διαφόρων ειδών χαλιών. Διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουμε στεγνό καθαρισμό και πλύσιμο με το χέρι για ευαίσθητα χαλιά. Φυλάσσουμε επιπλέον τα χαλιά σας σε χώρο κατάλληλο και προστατευμένο.

Σας καλούμε να μας επισκεφθείτε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στον Άγιο Δημήτριο, όπου πραγματοποιείται όλη η επεξεργασία των χαλιών που μας εμπιστεύεστε.

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε σε όλες τις 5 φάσεις του καθαρισμού χαλιών:

1η φάση: Εξέταση - Τίναγμα1η φάση καθαρισμού χαλιών: Εξέταση – Τίναγμα

Το χαλί εξετάζεται από τους ειδικούς μας και επισημαίνονται τυχόν αδυναμίες και ευαίσθητα σημεία για την ακεραιότητα του χαλιού και καταγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας. Κατά τον εντοπισμό ειδικών ρύπων γίνεται τοπική εφαρμογή ειδικού διαλυτικού των λεκέδων και αποφασίζεται η εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι αμμώδεις ρύποι και η σκόνη με χρήση της μηχανής τινάγματος.

2η φάση καθαρισμού χαλιών: Πλύσιμο

Επιλέγεται ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος πλύσης του χαλιού, ανάλογα με τη σύνθεσή του. Ο αποδοτικότερος τρόπος καθαρισμού είναι το υγρό πλύσιμο στο ειδικό πλυντήριο, όπου χρησιμοποιείται καθαρό νερό, στην κατάλληλη θερμοκρασία και οικολογικά βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά, εγγυημένα ασφαλή για δερματικά και αναπνευστικά ευαίσθητους οργανισμούς και τα παιδιά μας.

Τα χειροποίητα χαλιά δεν πρέπει να υποβάλλονται σε μηχανική καταπόνηση και έτσι το πλύσιμο και ο καθαρισμός τους γίνεται με ειδικές βούρτσες στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τους εργαστηρίου μας.

2η φάση καθαρισμού χαλιών - Πλύσιμο

Τα πλέον ευαίσθητα χαλιά, με υδατοδιασπώμενες χρωστικές, εφαρμόζεται εξειδικευμένη μέθοδος στεγνού ή υγρού καθαρισμού με αφροπαραγωγό ή μέθοδο ψεκασμού-αναρρόφηση. Η πολύχρονη εμπειρία μας, μας επιτρέπει τη διάκριση των ευαίσθητων χαλιών και την επιλογή της κατάλληλης διαδικασίας καθαρισμού με επαγγελματικό τρόπο.

3η φάση καθαρισμού χαλιών: Ξέπλυμα και Στύψιμο3η φάση καθαρισμού χαλιών: Ξέπλυμα και Στύψιμο

Το ξέπλυμα με άφθονο καθαρό νερό, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι σημαντική και απαραίτητη διαδικασία για την απομάκρυνση κάθε χημικού κατάλοιπου και τη διασφάλιση μιας απόλυτα αντιαλλεργικής επιφάνειας. Στη συνέχεια, το χαλί τοποθετείται στο φυγοκεντρικό στιπτήριο, το οποίο, ρυθμιζόμενο κατάλληλα, αφαιρεί με ασφάλεια ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα χαλιά το μεγαλύτερο ποσοστό της υγρασίας.

4η φάση καθαρισμού χαλιών: Άπλωμα – Στέγνωμα

Το χαλί οδηγείται στις απλώστρες σε στεγασμένο χώρο, όπου στεγνώνει με φυσικό τρόπο χωρίς ωστόσο να έρχεται σε επαφή με τις, επιβλαβείς για τα χρώματα, ηλιακές ακτίνες. Με αυτόν τον τρόπο, οι ίνες διατηρούν την φυσική τους ελαστικότητα και απαλότητα.

katharismos-xaliwn-plysimo-2
katharismos-xaliwn-plysimo-1
katharismos-xaliwn-plysimo-9
katharismos-xaliwn-plysimo-11
katharismos-xaliwn-plysimo-12

5η φάση καθαρισμού χαλιών: Βούρτσισμα – Συσκευασία – Παράδοση ή Φύλαξη

Το στεγνό χαλί, τοποθετείται στο ειδικό μηχάνημα που βουρτσίζει το πέλος και απομακρύνει τα όποια χνούδια, χτενίζει τα κρόσσια, μετράει την υγρασία και τις τελικές διαστάσεις και εν τέλει τυλίγει το χαλί και το τοποθετεί σε ειδικό περιτύλιγμα, κατάλληλο για φύλαξη ή παράδοση στον πελάτη. Ελέγχεται ταυτόχρονα η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας του καθαρισμού και επιβεβαιώνεται η επιθυμητή καθαριότητα και λάμψη. Εφόσον ο πελάτης το επιλέξει, το χαλί φυλάσσεται στο εσωτερικό της επιχείρησής μας σε προστατευμένες συνθήκες.

katharismos-xaliwn-plysimo-4
katharismos-xaliwn-plysimo-15
katharismos-xaliwn-plysimo-6
katharismos-xaliwn-plysimo-19

Επικοινωνία

Ταπητοκαθαριστήριο - Πλυντήριο "MATRIX"

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Τριφυλλίας 3Α, Άγιος Δημήτριος
210 99 44 000 (tel)
210 99 60 507 (fax)

facebook page